JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Fortsatt kamp mot anbud

Sør-Trøndelag fylkeskommune vedtok tirsdag å forhandle med Nettbuss om å kjøpe opp Team Trafikk. Men fylket vil også legge deler av busstilbudet ut på anbud.

stig.christensen@lomedia.no

– Vi fortsetter den politiske kampen mot anbud i kollektivtrafikken, sier John-Peder Denstad.

Denstad er både sekretær i LO i Trondheim, samtidig som han innehar samme verv i Buss- og sporveisbetjeningens forening i Fagforbundet, som kjemper en hard kamp mot at kollektivtransporten i Trondheim skal legges ut på anbud.

Det var under fylkestingets møte på Frøya tirsdag at vedtaket om oppkjøp ble fattet, et kjøp som skal godkjennes av fylkestinget når et endelig tilbud er klart.

Oppkjøp

Denstad reagerer mot at man vil legge deler av busstilbudet ut på anbud, når man samtidig er interessert i å kjøpe Team Trafikk.

– Det kan ikke være nødvendig å legge ut noe på anbud hvis fylkeskommunene kjøper opp selskapet, mener LO-sekretæren.

Han understreker at de rødgrønne har flertall i landet, fylkeskommunen og i Trondheim by. Det rødgrønne samarbeidet med fagbevegelsen i Trondheim får trolig en knekk hvis fylkesordfører Tore O. Sandviks linje med å legge ut deler av virksomheten virkelig blir gjennomført.

– Det går noe grenser for oss, sier John-Peder Denstad. Han understreker at det dreier seg om å opprettholde en hjørnesteinsvirksomhet med 600 arbeidsplasser og 107 års tradisjon.

Etter møtet i fylkestinget i dag sier Denstad at LO i Trondheims politiske kamp mot kankurranseutsetting og anbud fortsetter.

– Vedtaket innebærer at de vil lage et marked på dette området, og at det offentlige skal være en stabilisator i dette markedet. De skal bruke konkurranse som et virkemiddel, noe vi er imot, sier John-Peder Denstad. Det at man nå åpner for konkurranseutsetting er i strid med de løfter vi som fagbevegelse har fått, sier Denstad. Han viser også til LO-kongressen som tok avstand fra anbud og konkurranseutsetting.

Annonse

Flere saker

Annonse