JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Trekker ikke stevning

Arbeidsgiverforeningen Spekter vil fortsatt ha de streikende bussjåførene i Trondheim dømt i arbeidsretten, selv om streiken nå er avsluttet.

einar.fjellvik@lomedia.no

– Stevningen ble levert i går og vi har ikke til hensikt å trekke den. Dette er en prinsippsak som vi ønsker å få prøvet for retten, sier Spekter-advokat Rolv Økland.

Det var da sjåførene på mandag iverksatte sin to dagers politiske streik i protest mot planene om å sette kollektivtrafikken i Trondheim ut på anbud at Spekter bestemte seg å bringe saken inn for arbeidsretten. Striden står om det er lovlig å gjennomføre så langvarige politiske streiker.

Ekspert støtter Spekter

Hovedavtalen, der retten til å gjennomføre politiske streiker er hjemlet, angir ikke noen eksakt grense for hvor langvarige de kan være. Arbeidsrettseksperten professor Henning Jakhelln er likevel ikke i tvil om at trondheimssjåførenes streik var ulovlig.

– Politiske streiker eller markeringer som ikke omfatter rene lønnsspørsmål, kan bare vare i noen få timer, sa professoren til adressa.no på mandag.

Ifølge Jakhelln er det en entydig praksis at Arbeidsretten stempler alle politiske streiker som varer mer enn 5-6 timer som ulovlige.

Krever særskilt begrunnelse

LO-advokat Sigurd-Øyvind Kambestad er ikke like kategorisk. Han viser til tidligere dommer i Arbeidsretten som sier at dersom en politisk streik skal vare mer enn noen timer så krever det en spesiell begrunnelse.

– Om det i dette konkrete tilfellet foreligger en god nok begrunnelse for å gjennomføre en to dager lang streik har jeg foreløpig ikke opplysninger nok til å ta stilling til, sier Kambestad til Frifagbevegelse.no.

Det er ennå ikke bestemt når saken kommer opp for Arbeidsretten.

Annonse
Annonse