JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Uten arbeidstillatelse på sommerpatrulje

Sabah Magid har denne uken har sjekket arbeidsforhold for LOs sommerpatrulje. Magid har ikke arbeids- og oppholdstillatelse i Norge. Fagforbundets leder i Sandefjord, Petter Brynhildsen, tar på seg all skyld.

Fagforbundet i Sandefjord har tatt Magid under sine armer etter at han tidligere måtte slutte i Sandefjord kommune fordi han ikke hadde lov til å jobbe der. I går måtte han også slutte i det frivillige arbeidet i LOs sommerpatrulje. Ifølge politiet kan han ikke drive frivillig arbeid i sommerpatruljen, selv om han ikke får betalt for innsatsen, skriver sb.no.

– Jag handlet i god tro, siden dette er ubetalt arbeid fra ett av våre medlemmer. Men jeg innser at det var en blemme, sier Petter Brynhildsen, som likevel synes saken blir ganske absurd

– Dette var helt ukjent for meg. Det er helt utrolig at han ikke kan få være med i sommerpatruljen. Han er jo medlem i Fagforbundet på lik linje som alle andre. Men er det ulovlig, må vi bare forholde oss til det, sier Liv Krossøy, nestleder i Fagforbundet i Sandefjord

Også distriktssekretær i LO i Vestfold, Per-Kristian Finstad, forklarer at han handlet i god tro.

– Vi burde ha sjekket at det var i orden, men det gjorde vi ikke. Vi har hørt, sett og lest om det enstemmige vedtaket i kommunestyret om å bevilge penger til Sabahs opphold i Norge. Vi var sikkre på at vi kunne bruke ham, sier Finstad til sb.no.

– Vi har ikke lagt opp til noe som er i strid med norsk lov. Vi er en seriøs samfunnsorganisasjon som skal sørge for at folk har gode lønns- og arbeidsforhold. Jeg synes dette er en asylpolitikk som er helt vrangstilt, sier Finstad, og får følge av ordfører Bjørn Ole Gleditsch, som mener saken viser at lovverket i Norge er "helt bak mål" og at teori ikke stemmer overens med praksis. .

Les hele om saken i sb.no

Annonse
Annonse