JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Nei til tariffhopping

Ansatte i Bring Cargo møtte opp mannsterke utenfor Postgirobygget i Oslo, for å markere sin motstand mot å bli en del av Posten Norges tariffavtale.

- Posten Norge forsøker seg på tariffhopping! Dette er å undergrave tariffmessige avtaler for bransjen, sa nestleder i Norsk Transportarbeiderforbund, Lars Johnsen fra talerstolen.

Gemyttene var rolige utenfor Posthuset mandag formiddag, men engasjementet var likevel sterkt.

Styremøte

Ansatte i Bring Cargo og andre støttespillere hadde samlet seg for å gjøre et siste forsøk på å påvirke styret i Bring Cargo til å tenke seg om, før de tar stilling til den foreslåtte virksomhetsoverdragelsen fra Bring Cargo til Posten Norge.

- Vi forventer at det blir tatt en ansvarlig beslutning i denne saken. På to måneders varsel har Posten besluttet å gjennomføre en virksomhetsoverdragelse som får negative konsekvenser for en hel bransje. En overgang til Postens tariffavtale vil føre til et lønnstap på 60 000 kroner for oss. Avtalen gir dårlige reguleringer for skift- og turnusbetingelser, deltid og midlertidige ansettelser, sa Johnsen.

Faner

Plassen utenfor Postgirobygget var denne formiddagen dekket av faner og bannere. En av bannerne var strukket ut foran talerpodiet. Med hvite bokstaver på svart bakgrunn står det skrevet: «Nei til fagforeningsknusing, nei til tariffhopping»

- Posten Norge har i denne saken neglisjert vanlige spilleregler i arbeidslivet. De har tatt beslutninger uten å samarbeide med tillitsvalgte. Dersom det fattes vedtak om å ikke videreføre Bring Cargos tariffavtale til Posten Norge, vil vi betrakte det som et reint lovbrudd. Da blir vi nødt til å anmelde styret i Bring Cargo!, sa Johnsen.

Krever stans i planene

Klubbleder for Bring Cargo Karihaugen, Geir Holst krevde at man stanser de planene som foreligger, og at nye planer blir lagt sammen med de tillitsvalgte.

- Vi aksepterer ikke at lønnsbetingelser skal være et konkurransevilkår! Det er uhørt at man skal kunne reservere seg mot gjeldene tariffavtaler. I dag skal vi overlevere et brev til styret i Bring Cargo, der vi krever at planene blir stanset.

Avviser fagforeningskonflikt

Han avviste påstandene om at striden handler om konflikt mellom fagforeninger.

- Det handler om kampen for medlemmene, og de rettighetene vi har opparbeidet oss gjennom flere års kamper. Disse kampene skal videreføres. Vi skal kjempe mot dette vedtaket så lenge det er pust i oss. Vi må stå sammen kamerater, for framtida, den skal bygges av oss.

Vurderer å slutte

En ordknapp Raymond Broberg, medlem av Bring Cargo-klubben på Karihaugen tok sterkere ord i sin munn.

- Hvis vi går ned i lønn, må jeg finne meg en ny jobb. Alle veit hva hat gjør med et menneske, sa han.

Annonse
Annonse