JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Varsler streik i Atea AS

EL & IT Forbundet varsler streik fra 29. april for 100 av forbundets medlemmer i Atea AS.

knut.viggen@lomedia.no

Det er ansatte ved Atea-avdelingene i Oslo, Fredrikstad, Larvik, Hamar. Bergen, Stavanger og Trondheim som i første omgang tas ut.

– Det er med største alvor vi går til dette skrittet. Det er beklagelig at det er nødvendig å ta i bruk streikevåpenet for å få en tariffavtale på plass for våre medlemmer, sier leder i forhandlingsavdelingen i EL & IT Forbundet, Jan Olav Andersen.

Forbundet legger det hele og fulle ansvaret for streiken på arbeidsgiver, som har nektet å forhandle om en tariffavtale, som er ett av fundamentene for samarbeid i norsk arbeidsliv.

Lang kamp

Forbundet har over lang tid arbeidet for å få en tariffavtale med Atea AS. Kravet ble avvist under forhandlinger og saken ble derfor tatt videre til Riksmekleren. Spørsmål om streikerett har vært behandlet av Arbeidsretten, som tidligere i år enstemmig fastslo at EL & IT Forbundet har streikerett i forbindelse med opprettelse av tariffavtale.

Partene ble i siste runde hos mekleren 2. april likevel ikke enige om avtale.

Sympatiaksjoner

I løpet av kort tid kommer forbundet til å varsle omfattende sympatiaksjoner i andre virksomheter innenfor forbundets overenskomstområder.

Steinar Sønsteby i Atea sier til Nettverk at bedriften nå ikke ønsker å kommentere saken nærmere.

Annonse

Flere saker

Annonse