JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vestfold til kamp mot sosial dumping

I Vestfold er det satt i gang et prosjekt mot økonomisk kriminalitet og sosial dumping. - Vi i transport skal settes fokus på langtransport, renovasjon, taxi og buss, sier fagforeningsleder Ole Einar Adamsrød.

LO sentralt har støttet økonomisk med 300 000 kroner og gitt fagbevegelsen i Vestfold muligheten til å gjennomføre et slikt prosjekt.

Flere tariffavtaler

Prosjektet skal vare ut 2008 og vil legge vekt på å avsløre økonomisk kriminalitet og sosial dumping innenfor transportbransjen, rengjøringsbransjen, hotell- og restaurantbransjen og grønn sektor.

Hovedmålet med prosjektet er å bidra til at arbeidsinnvandrere får norske lønns- og arbeidsvilkår, og drive informasjonsarbeid om lover og regler for arbeidslivet. Opprettelse av tariffavtaler og organisering håper man vil bli resultatet av dette arbeidet.

Fokus på prioriterte områder

Leder Ole Einar Adamsrød (bildet) i Transportarbeiderforeningen i Vestfold-Telemark forteller at prosjektet vil ha en ansatt i en 50-prosentstilling, i tillegg til at 3-4 tolker vil være tilknyttet prosjektet.

- Prosjektet skal sette tillitsvalgte på alle nivå i stand til å oppdage sosial dumping, og vite hvordan de skal kunne rapportere dette inn til riktige myndigheter, sier Adamsrød til Transportarbeideren.

- Vi i transport skal settes fokus på langtransport, renovasjon, taxi og buss. Dette er prioriterte områder fra foreningens side. Samtidig skal det settes fokus på innleie av arbeidskraft spesielt innenfor grossist og spedisjon, forteller fagforeningslederen.

Ikke politi

Adamsrød mener det er viktig at foreningen blir tilknyttet en tolketjeneste som vil gi bistand og hjelpe til med informasjon til fremmedspråklige uorganiserte og medlemmer. Kunnskapen om LO og forbundene vil bli bedre, håper han.

- Prosjektet skal ikke være politi ovenfor ansatte eller arbeidsgivere, men vi vil slå ned på svart arbeid og sosial dumping der det avsløres. Samtidig vil vi sette positivt fokus på de som gjør endringer ved å samarbeide med organisasjonene som deltar, sier Ole Einar Adamsrød.

Annonse

Flere saker

Annonse