JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Posten tar over Bring Cargo

Demonstrasjoner og protester til tross, Posten tar over Bring fra 1. januar. 600 ansatte i terminaldrift i Bring Cargo Norge overføres til Posten Norge.

morten.hansen@lomedia.no

På styremøtet i Bring Cargo 31. oktober ble det vedtatt at Posten samordner godsproduksjonen i datterselskapet Bring Cargo AS med Postens pakkeproduksjon. Virksomhetsoverdragelsen blir begrunnet med stordriftsfordeler.

– For å sikre konkurransekraft i et stadig tøffere marked jobber vi for å oppnå stordriftsfordeler. Planene om å samordne terminaldrift og produksjon innen pakker og gods i Norge er et viktig bidrag i denne utviklingen, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge AS.

600 ansatte i terminaldriften overføres til Posten. Bring Cargos øvrige virksomhet blir ikke berørt.

– Har neglisjert spillereglene

Styrets beslutning har blitt kritisert. Styrets beslutning har blitt kritisert. Norsk Transportarbeiderforbund mener måten virksomhetsoverdragelsen har skjedd på er et lovbrudd.

– Postens og Brings ledelse har i denne prosessen totalt neglisjert de vanlige spillereglene i arbeidslivet – om informasjon, medvirkning og drøfting. De har ikke vært villige til å utrede og vurdere alternative strategier med tillitsvalgte. De har heller ikke drøftet konsekvensene med verneombud eller behandlet sakene i arbeidsmiljøutvalget, som er absolutte krav etter arbeidsmiljøloven, sier Lars Johnsen, nestleder i NTF.

Posten er uenig

Konserndirektør Arne Bjørndahl i Posten Norge, som også er styreleder i Bring Cargo, er ikke uventet uenig i framstillingen til NTF og Johansen.

– Vi kjenner oss ikke igjen i denne fremstillingen. Norsk Transportarbeiderforbund og de andre fagforeningene har vært involvert i prosessen helt fra begynnelsen. Vi har fulgt lovverk og hovedavtale til punkt og prikke, sier Bjørndahl.

Annonse
Annonse