JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Viser at forbundsalliansen er riktig

Transportarbeiderne i Bring raser mot å bli en del av Postkoms og Posten Norges tariffavtale. Det påvirker ikke framdriften i sammmenslåingsarbeidet mellom Postkom og Norsk Transportarbeiderforbund.

morten.hansen@lomedia.no

Transportarbeiderforbundets nestleder, Lars Johnsen, var krass i sin appell mot Posten og Bring Norge.

– Posten Norge har i denne saken neglisjert vanlige spilleregler i arbeidslivet. De har tatt beslutninger uten å samarbeide med tillitsvalgte. Dersom det fattes vedtak om å ikke videreføre Bring Cargos tariffavtale til Posten Norge, vil vi betrakte det som et reint lovbrudd. Da blir vi nødt til å anmelde styret i Bring Cargo, sa Johnsen.

Motsatt fortegn

I etterkant kritiserte han også Postkom for å forsøke å ta over et tariffområde. Han understreker likevel at det ikke påvirker det videre arbeidet med å få til en sammenslåing av forbundene.

– Denne demonstrasjonen viser at de samtalene vi har er nødvendige, og at en sammenslåing er fornuftig, sier Johnsen.

Han påpeker at det finnes konfliktområder mellom Postkom og Transportarbeiderforbundet som også har motsatt fortegn. Og trekker fram avtalen til avisbudene som et eksempel hvor transportarbeiderne har gått inn i de postansattes område.

Arbeider videre

Johnsen tror ikke demonstrasjonen mot at transportarbeiderne skal inn under Postkoms tariffområde vil få store konsekvenser for samarbeidsklimaet – selv om det i denne saken blir brukt krasse ord på grasrotplanet.

– Noen av medlemmene blir oppgitt og forbannet over det som ser. Det skjønner jeg. De står i fare for å tape mye penger. Men jeg tror mesteparten av frustrasjonen gjelder Posten og Bring. Uansett påvirker det ikke oss som jobber med å få til en sammenslåing. Det arbeidet går ufortrødent videre, fastslår Johnsen.

Annonse
Annonse