JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen direktiv-forhandlinger i sikte

Jonas Gahr Støre har fortsatt ingen dato klar for når EØS-komiteen skal starte forhandlingene om Norges reservasjon mot postdirektivet.

may.berg@lomedia.no

Utenriksminister Jonas Gahr Støre hadde i formiddag møte med Postkoms leder Odd Christian Øverland. Tema for møtet var EUs 3. postdirektiv, som regjeringen har vedtatt at Norge skal reservere seg mot.

– Det er viktig for meg å ha en dialog med Postkom. Møtet i dag har dreid seg om gjensidig oppdatering. Vi har også snakket om hva som skjer på postområdet i Europa, sa Støre til Aktuell etter møtet.

Støre har lite nytt å formidle når det gjelder forhandlingene som må gjennomføres med EU før Norge kan reservere seg. Ifølge EØS-avtalen skal disse forhandlingene gjennomføres i EØS-komiteen.

– I vår ga den norske regjeringen EU beskjed om at den vi har grunnleggende problemer med å godta postdirektivet og at vi ønsker å reservere oss mot det. Siden har vi hatt to møter med EU-kommisjonen, uten at det har endret vår oppfatning. Når det gjelder forhandlingene, er det intet nytt å si, sa Støre.

Øverland er fornøyd etter møtet og sier han har en god og tillitsfull dialog med utenriksministeren om postdirektivet.

– Når det gjelder framtida for postsektoren, er jeg mer enn noensinne overbevist om viktigheten av å unngå at vi får en blå regjering i 2013, sier Øverland.

Annonse

Flere saker

Annonse