JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-strid om tjenestedirektivet

Et overveldende flertall blant forbundene i LO vil bruke veto mot tjenestedirektivet, går det fram av en undersøkelse ABC Nyheter har gjennomført.

hanne.kullerud.nielsen@lomedia.no

LO-sekretariatets skal mandag LO bestemme seg for sin høringsuttalelse som har frist 20. oktober. Sju av forbundslederne i LO-sekretariatet har forbundsvedtak om at LO må kreve at regjeringen nedlegger veto. De har 544.000 av LOs 850.000 medlemmer bak seg. Bare tre av LO-sekretariatets forbundsledere - med 112.000 medlemmer bak seg - ønsker at Norge skal godta direktivet.

Det er stor frykt blant flertallet for at tjenestedirektivet kan undergrave norske arbeidsforhold og øke faren for sosial dumping. Blant annet krever lederne av LO i Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø, Stavanger og 16 andre regioner i helsides annonser at regjeringen må nedlegge veto.

Men i dagene fram mot sekretariatets behandling forsøker LO-toppene å nå fram til et samstemt kompromissvedtak. I stedet for å be om veto, går forsøkene ut på å be regjeringen om å framskaffe garantier for at virkningene fagbevegelsen frykter, ikke vil skje.

– Det vi prøver på nå, er å se om det går an å finne et forslag som det går an å forenes om, som går på en del krav til regjeringa. Hvis vi ikke får forsikringer, betyr det nei til direktivet, sier sekretariatsmedlem og leder for Handel og Kontor, Sture Arntzen, til ABC Nyheter.

Annonse
Annonse