JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil dele opp skoleåret for russen

Kulturdepartementet er for en omlegging av siste år i videregående skole.

Men å legge eksamen før russefeiring er en dårlig idé, mener departementet.

Kunnskapsdepartementet sendte onsdag på høring et forslag om å dele det avsluttende året på studieforberedende utdanningsprogram inn i en undervisningsperiode og en eksamensperiode, skriver Kommunal Rapport.

Det samlede årstimetallet skal være det samme som i dag, men fordeles på 36 uker, mot dagens 38. To av de 36 ukene skal settes av til eksamensperiode, ifølge departementets forslag.

- Målet er å legge bedre til rette for at elevene får det minstetimetallet de skal ha og samtidig opprettholder motivasjonen gjennom hele det siste opplæringsåret, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) i en pressemelding.

Ofte faller undervisningstimene mellom de avsluttende eksamenene bort, og da er også standpunktkarakterene satt og elevenes motivasjon dårlig. Departementet understreker at russetiden fortsatt vil komme før eksamen, men målet er å gi elevene større mulighet til å konsentrere seg om eksamen.

- Det er positivt at de vil gjøre noe med den siste delen av skoleåret, men samtidig kan det være bekymringsfullt å gjøre det siste året enda mer intenst enn det er fra før, sier leder Andreas Borud i Elevorganisasjonen i en kommentar til Kommunal Rapport.

I høringsnotatet skisserer departementet også en alternativ modell der skriftlig eksamen holdes før 17. mai. Dette betyr imidlertid at den ordinære undervisningen må avsluttes 25. april, og lærerne vil få dårligere grunnlag for å sette standpunktkarakterene. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse