JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Følte seg angrepet av prostituerte

– Hadde det vært menn som sto i sentrum på nattestid og sjikanerte kvinner slik, ville dette problemet blitt ryddet bort for lenge siden.

Det sier Stavangers kommunalråd Bjarne Kvadsheim (Sp) til Rogalands Avis.

På vei hjem fra byen sist tirsdag følte kommunalråden seg fysisk angrepet av flere prostituerte.

– Uholdbart

Han mener situasjonen i Stavanger sentrum er uholdbar.

– Hadde det vært menn som sto i sentrum på nattestid og sjikanerte kvinner slik, ville dette problemet blitt ryddet bort for lenge siden. Nå virker det som om vi ikke kan gjøre noe med det faktum at halvparten av befolkningen kan oppleve trakassering av prostituerte hver gang de går på byen, sier Kvadsheim, som i formannskapet i går ba ordføreren om svar på følgende spørsmål:

«Hva slags virkemidler har kommunen for å stoppe eller avgrense den pågående og aggressive prositusjonen som foregår i sentrum?»

Bør bli forbudt

Kvadsheim understreker at han har forståelse for kvinnenes situasjon, men sier at det uansett ikke forsvarer det faktum at mange menn opplever å bli trakassert av dem.

– Slik skal det ikke være i en by som Stavanger. Jeg ble stoppet av til sammen ti prosituerte, og opplevde situasjonen som svært ubehagelig, sier Kvadsheim, som tidligere har vært negativ til Frps forslag om «prostitusjonsfrie soner» i Stavanger.

– Jeg står på mitt. Det må snart bli ulovlig å selge seksuelle tjenester i Norge.

(ANB)

Annonse
Annonse