JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nav-reformen har ikke virket

Fem år etter at Nav-reformen ble satt ut i livet, konstaterer en gruppe forskere at omleggingen foreløpig har hatt liten virkning.

Ett av myndighetenes viktigste mål med Nav var å få flere over fra å være passive trygdemottakere til å bli lønnsmottakere i arbeid. Det har ikke slått til, skriver Bergens Tidende.

Det er et prosjekt som en forskergruppe ved Rokkansenteret har utført, som slår fast dette. Rokkangruppen har fått ansvaret for å overvåke utviklingen av Nav

– Nav–effekten når det gjelder å få folk tilbake til arbeidslivet ser ut til å ha vært helt marginal, i alle fall så langt, sier økonomiprofessor Arild Aakvik.

– Les også: Nav-stillinger kan bli ofret

Forskerne har fulgt en gruppe mennesker de to første årene etter at Nav-reformen ble innført fra starten i 2006 til og med 2008.

– Det vi fant var stort sett at brukerne ved de nyopprettede Nav–kontorene ikke kom raskere ut i jobb enn ved de kontorene som var bygget opp etter det gamle, tredelte systemet, sier Aakvik.

– Nav får refs fra Stortinget

Han understreker at undersøkelsen ble foretatt i den kanskje mest kaotiske perioden i Navs historie, de første årene etter innføringen av reformen, og utelukker ikke at situasjonen kommer til å endre seg etter hvert som reformen har satt seg.

Derfor kommer forskerne til å følge opp med flere undersøkelser i tiden framover. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse