JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forskrift kan ta arbeidsplasser

Hvis regjeringen innfører den såkalte Hardangerfjord-forskriften kan 600 arbeidsplasser innen sjømatnæringen i Hordaland forsvinne.

Forskriften som regjeringen ønsker å innføre, vil sette et tak på antall fisk i sjøen i Hardangerfjordområdet, noe som kan ta livet av lakseoppdrettsnæringen på Vestlandet, skriver FiskeribladetFiskaren.

Regjeringen ønsker å innføre et tak i et forsøk på å hindre lakselus i å spre seg fra oppdrettslaks til villaks, men til tross for store protester fra næringen har regjeringen nektet å gjennomføre en konsekvensanalyse av forskriften.

– Les også: Advarer mot økt fiskeoppdrett

Oppdrettsnæringen hevder at minst 200 arbeidsplasser innen slakting og foredling av laks i Hordaland vil ryke, og i en fersk analyse fra Sintef slås det fast at dette vil få store ringvirkninger i distriktet og føre til at ytterligere 400 arbeidsplasser kan forsvinne.

Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansens (Ap) lokale partifeller har stilt seg på havbruksnæringens side i saken og bedt om et møte for å få utsatt forskriften. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse