JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mobiliserer mot Jens

Både i LO og i Arbeiderpartiet har Jens Stoltenbergs ja til EUs tjenestedirektiv utløst motreaksjoner.

einar.fjellvik@lomedia.no

Allerede samme dag som stasministeren og Næringsministeren offentliggjorde Arbeiderpartiets ja til direktivet, kom en kraftig reaksjon fra Fagforbundeti Akershus.

Dagens vedtak i regjeringen om å innføre EUs tjenestedirektiv betyr at Fagforbundet Akershus vil gi sin støtte til SV, Senterpartiet og Rødt i valgkampen 2009, heter det i en uttalelse fra representantskapet i Fagforbundets fylkesorgansiasjon.

Organisasjonen mener tjenestedirektivet vil øke faren for sosial dumping.

Lokal-LO-opprop

I et opprop krever seks lokale LO-ledere at EUs tjenestedirektiv behandles i Stortinget først etter LO-kongressen i mai neste år.

– Vi ber de to regjeringspartiene som er i mot direktivet om å sette alt inn på at vi ikke får en hastebehandling. Vi ber EU-motstanderne i AP om å bidra til at LOs høyeste organ får sagt sin mening før direktivet stortingsbehandles, skriver LO-lederne i Trondheim, Stavanger, Oslo, Haugesund, Gjøvik/Land/Toten og Tromsø i oppropet som ble sendt ut i helga.

AP-opprør

Også de tre Ap-kvinnene Ragni Løkholm Ramberg, Stine Renate Håheim og Torunn Kanutte Husvik, krever at det største regjeringspartiet snur og sørger for et norsk veto mot tjenestedirektivet. De tre sendte ut sitt opprop onsdag i forrige uke, og har i løpet av få dager fått over 200 underskrifter fra folk som ltuter seg til oppropet.

– Alle telefonene vi har fått, viser at det er feil det Jens Stoltenberg sier, at tjenestedirektivet er uproblematisk. Selv om LO-leder Roar Flåthen synes garantiene regjeringen har gitt er greie, så synes ikke grasrota det. Det håper jeg Flåthen tar med seg inn i LO-sekretariatets møte mandag, sier Husvik til ABC Nyheter.

Blant dem som har skrevet seg på oppropet, er Gerd Kristiansen, nestleder i Fagforbundet. Av andre underskrivere er Atle Teigland, som er konserntillitsvalgt i Aker Solution, samt AUFs fylkessekretærer i Møre og Romsdal, Hordaland, Østfold og Troms.

Annonse

Flere saker

Annonse