JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO varsler søndagsstrid

LO-forbundet Handel og Kontor varsler kamp mot den påtroppende regjeringens forslag om søndagsåpne butikker.

Det skriver VG.

Høyres næringspolitiske talsmann Svein Flåtten uttalte tidligere denne uken at den påtroppende regjeringen ønsker søndagsåpne butikker for å tilfredsstille forbrukerne. LO-forbundet Handel og Kontor spør seg hvilke forbrukere det i så fall er snakk om.

– Jeg kan ikke se at det er noe unisont krav fra landets forbrukere om at butikkene skal holde åpent også på søndager. 14 prosent av de såkalte forbrukerne jobber i handelen. Det er landets nest største bransje etter oljeindustrien. Jeg skal love deg at de aller fleste av dem ikke ønsker å jobbe på søndagen, sier forbundsleder Trine Lise Sundnes til VG.

– Les også: Skepsis til sammenslåing

Hun varsler at LO-forbundet ikke vil oppgi den eneste fridagen i uken.

– I dag er det lite som tilsier at søndagsåpne butikker er veien å gå. Vi anbefaler at den nye regjeringen virkelig tenker seg om vel og lenge, før de fatter noe vedtak, sier Sundnes.

Dersom den nye regjeringen likevel åpner for handel på søndager, ber Sundnes om at det nedsettes et utvalg som skal gi en bred analyse av erfaringer og behov. Det er også viktig at de ansatte tas inn i arbeidsmiljølovens bestemmelser om kvelds- og nattarbeid, legger Sundnes til. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse