JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flåthen holder fredsappell

LO-leder Roar Flåthen er en av appellantene på Youngstorget i Oslo torsdag kveld, og oppfordrer folk til å slutte opp om den brede og tverrpolitiske fredsmobiliseringen.

hanne.kullerud.nielsen@lomedia.no

Torsdag går "hele" Norge i fakkeltog til støtte for krigens ofre i Midtøsten. Dette er et historisk samarbeid mellom alle de store humanitære organisasjonene, idrettsnorge, kirkesamfunn, fagbevegelsen, organisasjoner og privatpersoner.

Alle som ønsker en fredlig løsning på konflikten i Midtøsten, og som vil vise sin støtte for krigens ofre, oppfordres til å slutte opp om en bred og tverrpolitisk fredsmobilisering førstkommende torsdag klokka 19.00 i Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø og Stavanger.

- Dette er en samlet og bred markering med håp om våpenhvile, humanitær tilgang til krigsområdene, og en ikke-militær løsning på konflikten, sier de private initiativtagerne Maria Kielland Krag og Svein Tore Bergestuen.

Blant organisasjonene som støtter og samarbeider om arrangementet er Røde Kors, Amnesty International Norge, Kirkens Nødhjelp, Norsk Folkehjelp, Flyktninghjelpen, Redd Barna, CARE, Norges Idrettsforbund, Norges Fotballforbund, LO, Akademikerne, Unio, Utdanningsforbundet, YS, Norges Kristne Råd, Kirkens Bymisjon, Den norske Helsingforskomité, Stiftelsen Menneskerettighetshuset, og mange flere.

I Oslo går toget fra Youngstorget til Rådhusplassen. Hele LOs sekretariat vil slutte seg til toget på Youngstorget etter at deres årlige torskemiddag er overstått.

Informasjon om arrangementer i andre byer finner du til høyre.

Stortinget lørdag Det blir også ny brei demonstrasjon lørdag 10. januar kl 14.00 ved Stortinget. Tilslutta til nå er Palestinakomiteen, Fellesutvalget for Palestina, Norsk Folkehjelp, Palestinsk Forening, Det Islamske Forbundet, Støttekomiteen for Gaza, Rødt, SV, RU, SU, AUF, Blitz, Oslo Grafiske Fagforening, Attac.

Kulturmønstring i Trondheim

Venneforeningen Trondheim-Ramallah arrangerte tirsdag kulturløftet i Trondheim, der inntektene går til et proteseverksted drevet av Gaza kommune. Over 700 mennesker møtte opp på konserten i Britannia Hall, som også ble overført direkte på web-TV av NRK. Her kan du se NRK-Midtnytts nyhetsinnslag om konserten i går kveld.

LO-appell i Bergen Også i Bergen var det demonstrasjon i går ettermiddag, og Jorge Dahl fra LO i Bergen og omland holdt appell på Palestinakomiteen og Den palestinske forenings demonstrasjon i Bergen.

- Denne krigen er et kalkulert spill fra israelske myndigheters side. Ved å utføre militæraksjoner i Gaza og blokkere nødhjelp til sivilbefolkningen har de undergravd våpenhvilen og framprovosert rakettangrepene etter våpenhvilens utløp i desember, sa Jorge Dahl.

- Dette er ingen krig som kun rammer Hamas. Dette er en krig mot en sivilbefolkning. En rå og brutal krig som vi med alle midler må bekjempe.

Filmen om Max Manus går for fulle saler i Bergen kino for tiden. Nordmenn valfarter til kinolerretet for å hylle våre frigjøringshelter fra snart 70 år tilbake. Det norske folks gerilja som kjempet mot en okkupasjonsstat. Ingen kalte dem terrorister. Ikke da og ikke nå, sa Jorge Dahl blant annet i appellen i Bergen går ettermiddag.

Annonse
Annonse