JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mangler arbeidskraft

Er du ute etter arbeid? Da bør du vurdere en jobb i Nord-Norge.

[Rana Blad] Nordnorsk økonomi går nemlig godt, tross usikkerheten i verdensøkonomien. Den største utfordringen er fortsatt å få nok arbeidskraft til landsdelen.

Den siste målinga av nordnorsk økonomi viser at det på kort sikt er grunn til optimisme for næringslivet i landsdelen.

– Les også: Føler seg trygge i jobbe n

– Nordnorsk næringsliv går godt til tross for europeisk usikkerhet. Konsumet drives fram av lav ledighet, lave renter, økte inntekter og tillit til videre økonomisk vekst, sier Hanne Nordgaard som er regiondirektør i SpareBank 1 Nord-Norge.

Konjunkturbarometeret for Nord-Norge er utarbeidet av banken og Innovasjon Norge i samarbeid med flere forskningsinstitusjoner. Det presenteres to ganger i året.

– Les også: Rett vest!

Regiondirektør Nordgaard trekker fram at én av de største utfordringene for nordnorsk næringsliv, er å holde på og tiltrekke seg nødvendig kompetanse.

Det er ikke tvil om at et stramt arbeidsmarked skaper utfordringer for framtidig verdiskapning.

– Det er viktig med tilgang på arbeidskraft for å utnytte det potensialet for verdiskapning som ligger i landsdelen. Kompetansen drar fra Nord-Norge, fastslår hun.

– Les også: 200 færre arbeidsledige

Dette skjer til tross for at vi faktisk blir flere her i landsdelen, men veksten drives av utenlandsk arbeidsinnvandring.

Det er nå 8.300 ledige jobber i Nord-Norge, mens det er registrert 7.000 arbeidsledige.

– Dette viser at de arbeidsledige i stor grad ikke innehar rett kompetanse og vi har rett og slett flere ledige jobber enn vi har folk til å betjene, sier Nordgaard. (ANB)

– Her kan du lese mer om hvilke bransjer som trenger arbeidskraft

Annonse
Annonse