JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Pinlig behandling av hjelpepleierne

– Pinlig, det er karakteristikken SV-politikeren og tillitsvalgt i LO, Geir Allan Stava gir administrasjonen i Karmøy kommune for behandlingen av de ukrainske hjelpepleierne. Saken skal nå opp også i Stortinget.

Fire ukrainske hjelpepleiere var i praksis i kommunen fra november i fjor og fram til forrige uke da kontrakten med Norsk Helsepersonell AS ble hevet. Stava retter skarp kritikk med henvisning til en enstemmig vedtak i kommunestyret fra 2005 om lønns- og arbeidsvilkår for arbeidere som utfører tjenestekontrakter. Der heter det: ”Leverandøren skal sørge for at ansatte i egen organisasjon og ansatte hos underleverandører ikke har dårligere lønns- og arbeidsvilkår enn det som følger av tariffavtaler, regulativ eller det som er normalt for vedkommende sted og yrke. Dette gjelder for ansatte som direkte medvirker til å oppfylle kontrakten”. Stava mener at vedtaket ikke bare gjelder direkte tjenester, men også hos underleverandører, skriver Haugesunds Avis . De ukrainske hjelpepleierne fikk 100 rkoner dagen til mat, ikke lønn.

Saken tas opp i Stortinget

Stortingsrepresentant Finn Martin Vallersnes fra Høyre støtter LOs krav om at de 24 hjelpepleierne må få bli i Norge til arbeidstillatelsen er klar. Han vil ta saken opp i Stortinget. – Dette er arbeidskraft landet trenger, og da må de ikke bli hindret av byråkrati, mener han. I tillegg til at LO både sentralt og lokalt har engasjert seg i saken, er også Norsk Sykepleierforbund på banen.

Annonse

Flere saker

Annonse