JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Raser etter hotellovervåkning

Unge fellesforbundere oppfordrer til boikott av Horten-hotell etter avsløringer om overvåkning i stor skala.

erlend.angelo@lomedia.no

NRK avslørte fredag at Horten Næringspark hotell har overvåket både gjester og ansatte med hele 35 kameraer – alt med både lyd og bilde.

Det er altfor mye, mener Datatilsynet, som har gått til det skrittet å levere årets første politianmeldelse.

– Du flytter grensene ganske mye, når du i tillegg til å overvåke folk på film, også tar opp det de sier. Jeg tror de fleste vil oppfatte det som en stor krenkelse dersom dette blir tatt opp på bånd og noen kan sitte og høre på det, sier direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon til nrk.no.

Rasende ungdommer

Etter en samling blant Fellesforbundets ungdommer i Vestfold, Telemark og Buskerud, oppfordrer unge fellesforbundere nå til boikott av hotellet, skriver Gjengangeren på sine nettsider.

– Vi oppfordrer Hortens innbyggere til å tenke seg godt om når de velger sted for å overnatte, sier Kim Stensnes i Fellesforbundet Horten.

– Vi tar totalt avstand fra og fordømmer det forferdelige menneskesynet ledelsen ser ut til å ha. Bedriften gir unge mennesker en forferdelig start på arbeidslivet, mener Stensnes.

Orket ikke overvåkningen

De ansatte opplevde overvåkningen på hotellet som svært ubehagelig, og mener driftssjefen brukte de mange kameraene – 30 inne i hotellet og 5 utenfor – til å overvåke også de ansattes arbeid.

** LES: Dette er tillatt av overvåkning på jobben **

Mathea Vold jobbet som resepsjonist på hotellet, men sluttet på grunn av forholdene på hotellet.

– Noen ting kunne han ikke ha visst om uten at han fulgte nøye med på overvåkingen, også lyden. Uansett hva slags feil vi gjorde, så fikk han det med seg, hevder Vold overfor Gjengangeren.

Får ikke tariffavtale

Vold er selv medlem av Fellesforbundet, i likhet med flere av de ansatte. Ved årsskiftet fremmet de organiserte krav om tariffavtale på hotellet. Det har blitt en større utfordring enn ventet.

Hotellet nekter nemlig å inngå tariffavtale, og saken bringes nå inn for Riksmeklingsmannen.

Annonse
Annonse