JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO krever bombestopp i Gaza

Både LO og den verdensomspennende fagorganisasjonen IFS krever umiddelbar stans i de israelske angrepen på Gaza.
En eldre palestiner tar seg fram mellom murrestene etter et israelsk angrep ved Rafah, sør på Gaza-stripen.

En eldre palestiner tar seg fram mellom murrestene etter et israelsk angrep ved Rafah, sør på Gaza-stripen.

AP Photo/Khalil Hamra

frifagbevegelse@lomedia.no

Ingenting kan rettferdiggjøre den israelske militæroffensiven som til nå har kostet over 1.200 mennesker livet – og i tillegg skadet og lemlestet et ukjent antall mennesker. Både LO og IFS – Den internasjonale faglige samorganisasjonen – krever derfor en umiddelbar våpenhvile og at det åpnes for å bringe inn nødvendig humanitær bistand til befolkningen i Gaza.

I et brev til den israelske statsminiteren understreker LO at både israelere og palestinere har rett til å leve i fred og sikkerhet.

«Israel må bære ansvaret for at dette ikke er tilfelle. Kjernen i konflikten er Israels ulovlige okkupasjon av Palestina som påfører dem palestinske befolkningen store lidelser. LO krever at Israel avslutter sin ulovlige okkupasjon av Palestina og respekterer FN-resolusjonene som omfatter palestinernes rettigheter», heter det videre i brevet.

Annonse

Flere saker

Annonse