JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Prater bare om likelønn

I kampen om likestilling gjør ikke regjeringen annet enn å prate om likelønn, mener Frp-leder Siv Jensen og kvinneforkjemper Berit Ås.

Sammen krever de at kvinnelønningene heves.

– Regjeringen vil ikke ha høyere kvinnelønn, den vil bare prate om det. Det er helt åpenbart at dersom man skal få til et løft for lavlønnsdominerte kvinneyrker, så må det vedtas. Det er ingen vei rundt det, og da handler det kun om politisk vilje, sier Frp-lederen til NRK.

– Les også: Vil ha opplysningsplikt om lønn

Lønnsforskjellene mellom menn og kvinner øker gjennom livsløpet. Senest i vår, men også for to år siden, la Frp-lederen fram forslag i Stortinget om å øke kvinnelønningene, men uten å få støtte.

– Problemet er at dersom kvinner i lavlønnsdominerte yrker skal få et akseptabelt lønnsnivå så kan man ikke fortsette innenfor de strukturene som eksisterer i dag. Man må være villig til å ta et ekstraordinært løft. Noe vi gjorde for noen år tilbake for lærerne, sier Siv Jensen.

– Les også: – Skryter på oss likestilling

Kvinneforsker Berit Ås omfavner Siv Jensen og konstaterer at menn drar ifra i lønnskampen og får en stadig større andel av pengene i alle land.

– Kanskje har så mye som 75 prosent av kvinnebefolkningen fått en forverret livssituasjon fra 1980 og fram til i dag, i forhold til menn i samme gruppe, sier Berit Ås, som er grunnlegger av kvinneuniversitetene i Norge og Norden. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse