JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ekstremskift i offshoreindustrien

Fellesforbundet avdekker ekstreme skiftplaner i offshoreindustrien. Nå lover arbeidsministeren økte ressurser til tilsynsmyndighetene.

Det var tips om ulovlige og ekstreme skiftordninger som fikk Roar Abrahamsen, ledere for Fellesforbundet i Bergen, til å aksjonere mot Coast Center Base (CCB) på Sotra utenfor Bergen. Der jobber 500 ansatte fra en rekke firmaer med å totalrenovere plattformen Songa Delta.

– Jeg sitter på konkrete arbeidsplaner som går med nattskift på 12 timer i 35 dager. På de 35 dagene, er det bare en fridag hver uke, forteller Abrahamsen til NRK Hordaland.

Tar avstand

Også ledelsen ved CCB tar avstand fra skiftplanene Fellesforbundet skaffet dokumentasjon på.

– Når det jobbes så mye, med så lite hvile, er de ikke i stand til å jobbe sikkert dersom de har et fysisk arbeid, sier Egil Dåvøy, som er HMS-ansvarlig hos CCB.

Varsler nye rutiner

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm sier til NRK Hordaland at hun synes det er for mye av denne typen arbeidskriminalitet, og vil foreslå endringer som gjør det lettere å avdekke.

– Det brer om seg med tilstander vi ikke kan ha og som vi må karakterisere som kriminalitet. Det vi gjør nå, er å gi Arbeidstilsynet stadig flere ressurser slik at vi kan få avdekket kriminaliteten.

Statsråden varsler at regjeringen vil foreslå at tilsynsmyndighetene, idette tilfellet Arbeidstilsynet og Petroleumstilsynet, vil få mulighet til å utstede gebyrer direkte når de kommer over ulovligheter.

Annonse
Annonse