JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidstilsynet innkaller Saglie

1. januar startet Arbeidstilsynet tilsyn med arbeidsmiljøet i NAV. Tilsynsbesøkene skulle foregå fra januar til april. Allerede nå er det avdekket så alvorlige forhold at NAV-direktør Tor Saglie er innkalt på teppet til tilsynet.

anne.grete@lomedia.no

Planen var at Arbeidstilsynet skulle levere en skriftlig rapport med eventuelle krav om tiltak i juni.

Men etter bare drøyt en måned med ni tilsyn, både på NAV-kontorer og i Arbeids- og velferdsdirektoratet, er det avdekket så alvorlige forhold at NAV-direktør Tor Saglie må stille i et hasteinnkalt møte.

Kritiske forhold

- Vi har funnet forhold som vi vurderer som så kritiske og alvorlige at de ikke kan vente til juni. Dette haster det å få gjort noe med, bekrefter direktør i Arbeidstilsynet, Ingrid Finboe Svendsen, til nrk.no.

Hun vil foreløpig ikke si hvilke forhold som gjør at Tor Saglie hasteinnkalles.

Tor Saglie vil ikke kalle det et hastemøte, og mener det har vært avtalt en tid, ifølge nrk.no.

- Jeg skal få en underveisrapport i forhold til de tilsynene Arbeidstilsynet har hos oss. Jeg ser frem til å få en orientering om de foreløpige observasjonene tilsynet har gjort, sier han.

Han presiserer at han er ukjent med de funnene Arbeidstilsynet har gjort, og som de vurderer som kritiske.

- Jeg har ikke blitt informert om funnene ennå, så det kan jeg ikke si noe om nå, men jeg er glad for å få informasjon på et tidlig tidspunkt. Er det ting vi nå kan korrigere og ta tak i, bør vi selvfølgelig gjøre det umiddelbart.

Annonse
Annonse