JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Pensjonsutvalget i gang

Utvalget som skal utrede mulige tilpasninger i offentlig tjenestepensjon og den endelige tilpasningen av ny AFP i offentlig sektor, har hatt sitt første møte. Utvalget skal legge grunnlag for forhandlingene om offentlig tjenestepensjon i lønnsoppgjøret våren 2009.

Utvalget ledes av arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen. Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys deltar også. Utvalget består ellers av ledere fra organisasjonene i offentlig sektor og de offentlige arbeidsgiverne. I tillegg møter NHO og HSH som observatører. – Jeg ser fram til at vi i fellesskap skal finne løsninger som både gir offentlig ansatte trygghet for at de vil ha en god pensjonsordning også i framtida, og som støtter opp under de vedtatte hovedtrekkene i pensjonsreformen, sier Dag Terje Andersen.

Behov for tilpasninger

Endringene i folketrygden som følge av pensjonsreformen innebærer at det er behov for tilpasninger i pensjonsordningene til offentlig ansatte. I årets lønnsoppgjør ble det avtalt at det skal forhandles om tilpasninger i disse pensjonsordningene i tariffoppgjøret i 2009, og at det skulle settes ned et partsammensatt utvalg som skal lage et godt beslutningsgrunnlag for forhandlingene. Utvalget skal utrede en ny offentlig tjenestepensjonsordning som er tilpasset pensjonsreformen, samt den endelige tilpasning av den nye AFP-ordningen i offentlig sektor. Videre skal utvalget vurdere særaldersgrensene i offentlig sektor og hvordan uføredekningen i de offentlige ordningene skal tilpasses de kommende endringene i folketrygden.

Annonse
Annonse