JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Farlig språktrøbbel offshore

Utenlandske arbeidere som ikke kan godt nok norsk og engelsk utgjør en eskalerende sikkerhetsrisiko, advarer Fellesforbundet og Safe.

Det er NRK som melder at de to forbundene bekymrer seg for sikkerheten på oljeplattformene i Nordsjøen, fordi stadig flere arbeidere ikke behersker verken norsk eller engelsk. Dermed får de verken med seg nødvendig sikkerhetsinformasjon eller kan utføre de nødvendige sikkerhetsrutinene.

– Språkproblemer er i ferd med å bli en eskalerende utfordring ute på plattformene, sier Roy Aleksandersen, første nestleder i Safe til NRK Rogaland.

Det skal finnes konkrete eksempler på at arbeidere er sendt på land fordi de ikke er sikkert nok å ha dem på plattformen.

– Jeg kjenner til spesifikke plattformer der personell blir sendt hjem, på grunn av misforståelser - når ordre skal gis og slike ting. Jeg kjenner jo tilfeller både på Gullfaks C og i fra Veslefrikk, sier Aleksandersen.

Petroleumstilsynet sier at det er operatørselskapet som er ansvarlig for at personellet på plattformene har den språkkunnskapen som skal til for å tilfredsstille sikkerhetskravene.

Annonse
Annonse