JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gammel nøkkel til nytt kontor

Påtroppende forsvarsminister Espen Barth Eide fikk fredag nøkkelen til sitt nye kontor – på sin gamle arbeidsplass.

Den nye forsvarsministeren ble ønsket velkommen tilbake til et bygg han kjenner svært godt til fra før, da han mottok nøkkelen til sitt nye kontor i Forsvarsdepartementet fredag.

Fra 2005 satt han i fem år som statssekretær i det samme bygget. Også den siste tiden, som statssekretær i UD, har han hatt mye med Forsvarsdepartementet å gjøre.

– At det er nettopp du som overtar denne nøkkelen, føles trygt, sa avtroppende forsvarsminister Grete Faremo. Så fikk den påtroppende blomster og klem.

Gammeldags

Nøkkelen Faremo ga fra seg passer neppe i veldig mange dører i den solide forsvarsbygningen. Barth Eide fikk overlevert en god gammeldags nøkkel – mest som et symbol.

– Jeg er ikke sikker på hvorfor jeg har fått denne gammeldagse nøkkelen å gi deg. For her i huset er vi opptatt av sikkerhet, modernisering og fornyelse, sa Faremo og siktet til at det mest går i nøkkelkort der i huset.

– Les også: Ønsket Faremo velkommen

– Men du må behandle den med det alvoret og den respekt den fortjener, sa Faremo.

Ikke før nøkkelen var overlevert, ble Barth Eide kommandert ned i Faremo sin gamle – og Barth Eides nye kontorstol.

Så var det avtroppende som skulle få blomster og klem.

Dagens virkelighet

Med nøkkelen i hånden fortalte Barth Eide at han vil gå til sin nye jobb med ærefrykt og alvor.

Men han ser ikke for seg at det vil bli noen store endringer i departementet med han i sjefsstolen.

Barth Eide har selv vært med på å utarbeide planene forsvaret skal jobbe med, og tror av den grunn ikke det vil bli noen større endringer.

– Min utfordring blir å sørge for at forsvaret er i best mulig skikk og tilpasset dagens virkelighet.

Så takket han Grete Faremo for jobben hun har gjort som forsvarsminister, delte ut en ny klem og ønsket henne lykke til i sin nye jobb som justisminister. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse