JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tusenlapper til barnefamilier

Fremskrittspartiet frir til KrF og lover tusenlapper til barnefamilier i sitt alternative statsbudsjett.

kjell.werner@anb.no

– Dette bør være en god invitt til KrF. Det er synd at vår politikk på dette området ikke veier opp for det KrF ikke liker med Frp, sier stortingsrepresentant Solveig Horne (Frp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Fremskrittspartiet er partiet for småbarnsfamiliene, sier partiets familiepolitiske talskvinne.

Tre ordninger

Frp foreslår å reversere regjeringens fjerning av kontantstøtten for toåringer. Videre vil partiet plusse på barnetrygden og gi private barnehager like mye i tilskudd som de offentlige barnehagene. Samlet dreier det her seg om en påplussing på statsbudsjettet på nærmere 600 millioner kroner.

– Les også: 6.500 flere fattige barn

– I tillegg kommer effekten av våre skatte- og avgiftslettelser, sier hun og poengterer at det for en tobarnsfamilie dreier seg om mellom 9.000 og 10.000 kroner.

Horne er spesielt opptatt av å øke barnetrygden, som ikke har vært prisjustert på 15 år. Som eneste parti legger Frp inn en opptrapping der dette etterslepet skal tas igjen over fire år.

Fleksibilitet

– Økt barnetrygd er en effektiv måte å bekjempe fattigdom på, sier Horne. Hun forundrer seg over at SV ikke er villig til å høre på fagfolk på dette punktet.

– Fremskrittspartiet vil gi barnefamiliene fleksibilitet i hverdagen. Vi har tiltro til at familiene selv klarer å gjøre de rette valgene. Og så vil skatte- og avgiftslettelse sørge for at folk flest sitter igjen med noe ekstra i lommebøkene. Det gir økt trygghet som får hverdagen til å gå bedre, sier Solveig Horne. (ANB)

Annonse
Annonse