JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Dobler potten til utsatte barn

Høyre vil bruke 250 millioner kroner mer enn regjeringen på tiltak overfor de mest utsatte barna.

kjell.werner@anb.no

– Det har blitt flere fattige barn de siste seks årene basert på de samme beregningsmåtene som Kristin Halvorsen brukte da hun kritiserte den forrige regjeringen, sier stortingsrepresentant Torbjørn Røe Isaksen (H) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Barn skal ikke lide fordi foreldrene har dårlig økonomi. Det er for galt at kommuner som søker om midler til målrettede fattigdomstiltak mot barn får beskjed om at potten er tom. Derfor dobler vi den potten til 24 millioner i neste års statsbudsjett, sier Røe Isaksen.

SV som sannhetsvitne

– Nå har SVs Heikki Holmås slått fast at regjeringen har mislyktes i fattigdomssatsingen. Det er Høyre enig med ham i, supplerer stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland (H).

– Les også: 6.500 flere fattige barn

– Velferdsstaten bør måles på om den klarer å løfte dem som sitter nederst ved bordet. For barn og unge som ikke opplever at omsorg og trygghet er en naturlig del av barndommen, er det viktig å sette inn riktig tiltak til rett tid, sier Høyres familiepolitiske talskvinne.

250 millioner

I Høyres alternative budsjett, som presenteres tirsdag, foreslås det blant annet:

config.properties config.properties~ dump-articles.sh modules README.md test2.txt test.txt 50 millioner kroner til alternativ skole for barnevernsbarn,

config.properties config.properties~ dump-articles.sh modules README.md test2.txt test.txt 150 millioner kroner til inntektsgradert foreldrebetaling i barnehagen,

config.properties config.properties~ dump-articles.sh modules README.md test2.txt test.txt 49 millioner kroner til lokale fattigdomstiltak som går på arbeidstrening og tiltak i kommunene.

config.properties config.properties~ dump-articles.sh modules README.md test2.txt test.txt 110 millioner kroner mer til det kommunale barnevernet på bekostning av det statlige.

Delta på lik linje

– Det viktigste vi kan gjøre for å få mennesker ut av fattigdom er å gi dem mulighet til å delta på lik linje med alle andre i arbeidsliv og samfunnsliv. Med disse tiltakene kan flere barn få være med på fotballtrening og få seg en utdanning, sier Linda Hoftstad Helleland.

– Les også: - Mindre forskjeller med oss

– Flere foreldre kan komme seg tilbake i arbeidslivet og ut av fattigdomsfellen. Dette er tiltak som kan gi flere barn og unge mulighet til en god barndom og muligheter til å klare seg resten av livet, sier Høyres familiepolitiske talskvinne.

– For å bekjempe nyfattigdom så er det viktigst å gi utdanning og arbeid, men de tiltakene vi nå spesielt fokuserer på, går til å lindre effekten av fattigdom for barn, sier Torbjørn Røe Isaksen. (ANB)

Annonse
Annonse