JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Seiler videre under rødgrønt flagg

I dag åpner SVs landsmøte i Bergen, og selv om partiet skal vedta et helt nytt arbeidsprogram ligger politikken fast.

torgny.hasaas@lomedia.no

Det vil være stort flertall i partiet for fortsatt regjeringssamarbeid. Selv om en gruppe aktive SV-medlemmer i en kronikk i Klassekampen tidligere denne uka tok til orde for at SV må stille ufravikelige krav, er det lite som tyder på at disse vil få flertall på landsmøtet.

Kronikkforfatterne er blant annet de som fikk betegnelsen «museumsvokterne» på 90-tallet.

Overtidsbetaling

– Er det spesielle saker i arbeidsprogrammet du vil fremheve?

– Vi foreslår overtidsbetaling også for de som jobber deltid. I dag er det slik at deltidsansatte ikke får overtidsbetaling før de har arbeidet tilsvarende 100 prosentstilling. Hvis vårt forslag blir gjennomført vil det også bli mindre spekulasjon i deltidsstillinger, sier faglig leder i SV, Jan Olav Andersen.

– Forslår dere noen tiltak mot sosial dumping?

– Vi har et omfattende kapittel mot sosial dumping. En del av tiltakene er allerede i ferd med å bli innført som for eksempel solidaransvar: Det viktigste kravet vi reiser er at vi krever at allmenngjøring av tariffavtaler skal bli enklere, sier Andersen.

Foruten Jan Olav Andersen som er forhandlingsleder i EL & IT Forbundet, er leder i Transportarbeiderforbundet, Per Østvold medlem av sentraløstyret og Rolf Jørn Karlsen i Fellesforbundet er varameldem.

Østvold har sagt at han skal trekke seg fra sentralstyret, men Karlsen og Andersen har sagt ja til gjenvalg til sine posisjoner.

Landsmøtet åpner 15.30 i dag, torsdag og avsluttes søndag.

Annonse

Flere saker

Annonse