JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forberedt på tøffe pensjonsforhandlinger

LO Stat krever lønnsøkning, men har størst fokus på tjenestepensjonsspørsmålet.

morten.hansen@lomedia.no

LO Stat krever ”rimelig lønnsøkning” i årets mellomoppgjør, men hadde ingen konkretisering av formulering, da de møtte sin forhandlingsmotstander i staten, personalsjef Siri Røine. Det venter de med til over påske.

– Vi har gjort det klart at vi må ha et lønnstillegg på bordet. Dette må gis sentralt, slik at flest mulig får nytte av det, sier Morten Øye, leder i LO Stat.

Over påske skal også tjenestepensjonskravet fra de statsansatte være klart. Det vil bli levert den første uken etter høytiden.

Komplisert tjenestepensjon

NRK melder at opp til 30 000 deltidsarbeidere i det offentlige kan gå glipp av tjenestepensjon. Dette er ett av temaene som vil komme opp i forhandlingene med staten.

– Offentlige tjenestepensjoner er et stort og komplisert tema. Men vi må få gode ordninger på plass. Det vi forhandler om nå, skal vi leve med de neste 40-50 årene, sier Øye, som spår tøffe forhandlinger.

– Det vil bli heftig og tungt, og vi vil nok komme til å sloss med arbeidsgiver underveis. Men det er vi vant til. Foreløpig er stemningen god, og jeg håper det holder seg slik til vi er ferdig. Jeg har godt håp om at vi skal komme fram til en god løsning, sier Øye.

Forhandlingsfristen er natt til 1.mai. Et eventuelt, men sannsynlig, meklingsløp vil starte tidlig i mai med forhandlingslederne.

18. mai fortsetter meklingen med delegasjonen til stede. Tradisjonelt er det ikke før helt på slutten at det drar seg til. Meklingsfristen er satt til midnatt 26. mai.

Annonse
Annonse