JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Siv blir finansminister

Frp får 7 statsråder og Høyre 11 i den nye regjeringen.

Siv Jensen (Frp) blir finansminister og Bent Høie (H) helseminister, ifølge VG.

Ingen i ansvarlige posisjoner i de to partiene vil bekrefte oppslaget i VG. Jensen sier at «ingenting er klart før alt er klart», mens Høie tyr til den andre standardformuleringen «ingen kommentar».

VG melder at påtroppende statsminister Erna Solberg vil kutte i antallet regjeringsmedlemmer fra dagens 20 til 18. Det er ikke klart hvilke endringer dette utløser i departementsstrukturen.

Det har lenge vært antatt at Jensen ønsker seg posisjonen som finansminister, og at Solberg ikke ville blokkere det. Likeledes har det vært sett på som opplagt at Høie, som leder av helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, gjerne ville ha jobben som helseminister.

– Les også: Enige om statsrådpostene

Flere medier melder at Solberg og Jensen på det nærmeste er ferdige med regjeringskabalen, men at det fortsatt er hull å fylle. NRK meldte fredag at begge nestlederne i Høyre, Jan Tore Sanner og Bent Høie, skal inn i regjeringen. Sanner blir lansert som ny kommunal- og regionalminister.

Blant Frps kandidater er det ventet at nestleder Ketil Solvik-Olsen blir ny olje- og energiminister. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse