JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skjenkestopp ikke avgjort

Regjeringen har fortsatt ikke bestemt seg i saken om innføring av forbud mot skjenking av alkohol etter klokken 2 om natten.

Dette opplyste helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) i Stortinget onsdag.

KrFs parlamentariske leder Hans Olav Syversen viste i den muntlige spørretimen til et VG-oppslag om at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) skal ha blitt overbevist om at dette må til for å begrense vold og uro i byene nattetid.

– Regjeringen har ikke konkludert i denne saken, som har mange sider. Det står kommunene og byene fritt å begrense skjenkingen, slik Trondheim har gjort, og det med god erfaring. Kommunene har også ansvaret for oppfølging av skjenkebestemmelsene med kontroll og vakthold, svarte Strøm-Erichsen.

– Les også: Stenger kranene kl 02.00

Hun forsikret at regjeringen vil komme tilbake til saken, men kunne ikke love at det vil skje før jul.

KrFs nestleder Dagrunn Eriksen sa at dette er en hastesak og at det er dokumentert at det blir færre voldshendelser med tidligere skjenkestopp. Hun oppfordret regjeringen til å stå opp mot restaurant- og utelivsbransjen og sørge for trygge byer.

Helseministeren minnet om at det er lokale politikere som trekker opp skjenkebestemmelsene. Det regjeringen eventuelt kan gjøre noe med, er maksimaltiden for skjenking. Det øvrige regelverket er det lokalpolitikerne som håndhever.

– Les også: Strengere skjenkekontroll

VG skriver at det i stortingsgruppene til de tre regjeringspartiene er flertall for innføring av skjenkestopp klokken 2. Partiene viser til en forskningsrapport fra Sirus, der det heter at volden i byene kan bli redusert med 30 prosent. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse