JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hun ble årets unge bonde

I kamp mot 220 bønder stakk Elisabeth Holand av med tittelen Årets unge bonde 2011.

Juryen falt altså ned på den 31 år gamle Elisabeth Holand fra Lofoten.

– Årets unge bonde er et flott forbilde med et imponerende engasjement for landbruk og det hun driver med. Hun representerer en ny generasjon bønder og kombinerer et spennende yrkesvalg med et aktivt familieliv og betydelig samfunnsengasjement, sier lederen av juryen, landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp).

Og det er en fullt fortjent pris den unge bonden har fått. For hør bare her:

31-åringen driver en gård med melke- og storfekjøttproduksjon, i tillegg til at hun produserer poteter. Hun har et glødende engasjement for landbruket og har tatt på seg flere tillitsverv i landbrukets organisasjoner. Hun er også varaordfører i Vestvågøy kommune og styremedlem i Nordland Senterpartiet. I tillegg er hun alenemor til fire barn.

– Dette var veldig overraskende og egentlig litt merkelig. Jeg er opptatt av positivitet rundt landbruksyrkene, så jeg sier til ungene at jeg bare skal en liten tur i fjøset for å ufarliggjøre det litt. Og det har vært veldig morsomt å være med på denne konkurransen fordi den framstiller det å være bonde på en veldig lystbetont måte, noe som trengs, sier Holand.

– Les også: En av fem vil bli bonde

Årets unge bonde-prisen blir delt ut av Norges Bygdeungdomslag, McDonald’s Norge AS og Nationen. Sjefsredaktøren mener at det var en fullt fortjent pris.

– Det er strålende at vi får flere kvinnelige forbilder også innenfor landbruket. Elisabeth er et godt eksempel på en engasjert og aktiv kvinne som er en meget god representant for det norske landbruket, sier Mari Velsand hos Nationen. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse