JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– En personalsak

Brigader John Einar Hynaas vil ikke kommentere oppsigelsen av Mikkelsen. Manpower-saken er ventet avklart innen utgangen av året.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

Hynaas er øverste leder for Forsvarets avdeling for kultur og tradisjon (FAKT). Han svarer følgende på e-post om oppsigelsen av Mikkelsen:

– For FAKT og Forsvaret er dette en personalsak og derfor kan jeg ikke kommentere detaljer i dette til media. Det blir feil å drive saksbehandling av personalsaker i det offentlige rom. Personalsaker er og må være fortrolige. Derfor er all korrespondanse mellom Forsvarsstaben og FAKT omkring overtallighet/oppsigelse og oppfølging av dommen unntatt offentlighet. Generelt kan jeg si at FAKT, som resten av Forsvaret, styres på årsverk. FAKT har i 2010-2011 vært igjennom en årsverkreduksjon på nær 60. Dette er en villet utvikling hvor årsverk skal overføres fra Forsvarets støttevirksomhet til Forsvarets operative virksomhet.

Han sier de har samarbeidet tett med tjenestemannsorganisasjonene i prosessen og at Hoved- og tariffavtalen er fulgt.

Han ønsker ikke å kommentere Mikkelsens mening om at han ikke har kulturkompetanse, og mener at han styrer FAKT i tråd med stortingsmeldingene som definerer avdelingens mål.

Når det gjelder outsourcingen av de ansatte i museet og på Akershus slott, sier han følgende i e-post:

– Det er anledning til å leie inn personell fra blant annet Manpower. De driver lovlig virksomhet og Forsvaret har en rammeavtale med dem. Det er etablert et formelt grunnlag for å kunne leie inn personell til FAKT iht HA/TA. Så lenge det er regningssvarende eller fleksibelt, så kan dette være fornuftig når man ikke har stillingsrammer for å tilsette. Dette arbeidet er i prosess og vi vil fremme dette alternativet sammen med andre til Forsvarsstaben når alt er ferdig. Dette for å legge til rette for et best mulig beslutningsgrunnlag for Forsvarsstaben og Forsvarsdepartementet, skriver han.

– Når skal denne prosessen være fullført?

– Jeg tror vi kommer til å ha en pakkeløsning klar innen utgangen av november til Forsvarsstaben, som tar det til departementet. En avklaring forventer jeg å ha innen utgangen av året. Vi ønsker å holde på kompetansen til de ansatte, og målsetningen er at de ikke skal merke at de har fått en annen arbeidsgiver. Jeg vil også understreke at jeg kunne ha inngått avtale med Manpower med det grunnlaget vi har nå, men jeg velger å forankre det på et høyere nivå, så får vi se om det kommer noen sterke innsigelser, sier han.

Annonse
Annonse