JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Jeg bommet

Frp-veteran Carl I. Hagen innrømmer at han tok feil når han kritiserte partileder Siv Jensen for å ha brutt partiets regelverk i prosessen med å finne en representant til Nobelkomiteen.

Hagen fastholder likevel kritikken mot Jensen når det gjelder måten hun har behandlet ham på.

Innrømmelsen kommer overfor VG, som har funnet ut at Hagen ikke hadde rett til å foreslå seg selv som Frps kandidat til Nobelkomiteen, en posisjon han har ønsket i flere år. Som leder i Frps seniororganisasjon har Hagen bare møte- og talerett i stortingsgruppen, ikke forslagsrett, ifølge partiets regelverk.

– Les også: Mye Hagen-humor på twitter

– Det er veldig merkelig. Jeg har fremmet forslag flere ganger i stortingsgruppen, og det har blitt akseptert. Men da har jeg bomma, sier Hagen og vedgår at Siv Jensen dermed ikke har gjort noe formelt galt ved å vrake ham. Hagen mener likevel hun burde ha behandlet ham annerledes.

– Prosessen er slik at alle som er til stede, pleier å bli informert. Min hovedkritikk er at når partiledelsen bestemte seg for at jeg ikke var aktuell, så burde jeg ha blitt informert. Med min bakgrunn hadde jeg forventet å bli informert, slår Hagen fast.

– Les også: – Dårlig gjort mot Carl

Da det ble klart at han ikke fikk vervet i Nobelkomiteen, trakk Hagen seg som eldregeneral og overlot plassen til nestleder Inger Marie Ytterhorn - som også ble gjenvalgt i Nobelkomiteen. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse