JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha trygge jobber i renovasjon

Hovedvernombud Oddbjørn Vestli i Veolia Miljø, Hedmark og Oppland vil at loven om virksomhetsoverdragelse også skal gjelde for renovasjonsbransjen.

vegard.holm@lomedia.no

Han fortalte til Transportarbeiderforbundets landsmøte at anbud i renovasjonsbransjen gir en utrygg situasjon for de ansatte. Nylig har Reno Norden vunnet et anbud på Gjøvik, Land og Toten-regionen (GLT), og Veolia har tapt.

Stadig skifte arbeidsgiver

De ansatte i Veolia ble oppfordret til å søke på jobbene sine i Reno som skal overta virksomheten fra 1. august. Så langt har bare to av de 16 som har søkt fått jobb i Reno.

- I renovasjonsbransjen er situasjonen veldig lik den som har vært i bussnæringen. I begge bransjene er det anbud, og de ansatte må stadig skifte arbeidsgiver ut fra hvem som vinner anbudet, forklarer Vestli. Han fortsetter:

- Men mens reglene om virksomhetsoverdragelse nå er innført i bussbransjen, skal det i renovasjonsbransjen fortsatt være ved det gamle. De ansatte må med jevne mellomrom søke sine egne jobber, og kanskje blir man ansatt hvis den nye ledelsen vil ha deg.

Håper på støtte

Oddbjørn Vestli forteller at Reno Norden har mål om å være størst og samtidig tjene penger. Han vil være vaktbikkje og følge godt med hva som skjer i bransjen i Oppland.

- For meg ser det ut som mange av de som skal gjøre jobben i GLT-regionen ut juli blir erstattet av folk fra Litauen og Latvia, mens flere vil bli stående uten jobb fra 1. august. Det kan vi ikke godta, og det forteller oss at vi også i renovasjonsbransjen må kjempe for å få til virksomhetsoverdragelse når det brukes anbud, sier Oddbjørn Vestli.

Han håper Transportarbeiderforbundets landsmøte støtter ham i kravet.

Annonse
Annonse