JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kjøpte aksjer i Klassekampen

LO har kjøpt 100 aksjer i avisa Klassekampen. Med det blir fagforbundet ingen storeier, men det er et tydelig signal om at LO setter pris på avisas tilstedeværelse, sier LO-leder Roar Flåthen.

Det er første gang LO går inn som medieeier uten å gjøre det gjennom A-pressen.

– Vi har over lang tid fulgt med på utviklingen i Klassekampens redaksjonelle profil, og ser at avisen har en bred og god dekning av fagbevegelsen, arbeidslivsspørsmål og politikk, sier Flåthen til avisa.

I løpet av de siste årene har flere forlag og fagforbund har kommet inn på eiersiden i Klassekampen. Det har gjort det lettere for LO å markere støtte til avisprosjektet gjennom en eierpost, ifølge LO-lederen.

– Dette er et håndslag og et tydelig signal om at LO setter pris på Klassekampen, sier Flåthen.

LOs eierpost utgjør godt under 1 prosent av aksjene i avisa, opplyser ansvarlig redaktør Bjørgulv Braanen til NTB. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse