JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bred vekst i folketallet

Alle fylkene hadde vekst i folketallet de tre første kvartalene i år, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå.

kjell.werner@anb.no

– Jeg gleder meg over at veksten i befolkningen kommer i hele landet, fra storbyer til småsamfunn, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

I 309 av landets 430 kommuner var det vekst i folketallet. Det er sju mer enn i fjor. 95 av de 177 minst sentrale kommunene hadde vekst i folketallet. Dette er det høyeste tallet på 14 år.

– Les også: Vi nærmer oss 5 millioner

41.500 flyttet inn i typiske distriktskommuner, mens «bare» 38.300 flyttet ut. Dermed er det et flytteoverskudd på 3.200 personer i de områdene som er omfattet av regjeringens distriktspolitiske virkemidler.

– Tallene viser at flyttestrømmene går begge veier og at de er jevnstore. Jeg mener at det er nødvendig å se bak de små nettotallene når vi diskuterer flytting, sier Navarsete.

– Les også: Vi kan bli 15 milliarder

Innvandringen står for to tredeler av befolkningsveksten på landsbasis. Takket være innvanding fikk 63 kommuner vekst i folketallet.

– Vi ser at den positive utviklingen med vekst i befolkningen i hele landet fortsetter. Innvandring betyr mye for veksten i de minste kommunene, sier ministeren.

Tallet på kommuner med vekst er det høyeste siden 1962. Justert for at det har blitt færre kommuner, må vi tilbake til før 1951 for å finne flere vekstkommuner. (ANB)

Annonse
Annonse