JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Millionbeløp til folkeaksjon

2,4 millioner kroner bevilges over statsbudsjettet, bekrefter miljøvernministeren.

[LOFOTPOSTEN] Lørdag avholdt Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja årsmøte på Sortland. På skype fra Oslo holdt miljøvernminister Bård Vegar Solhjell(SV) en hilsningstale til årsmøtet.

I sin tale avslørte han at folkeaksjonen var godkjent som miljøvernorganisasjon. Han røpet også at i statsbudsjettet som legges fram mandag ligger det inne at folkeaksjonen får 2,4 millioner i støtte i 2014.

– Les også: Hyllet av miljøbevegelsen

– Det var en fantastisk nyhet. Vi ble etablert i 2009 og har siden 2010 arbeidet med å bli godkjent miljøvernorganisasjon. For å bli det må vi oppfylle en del krav. Vi hadde god tro på at vi skulle bli godkjent og dermed få støtte. Vi håpet på en årlig støtte på 50.000 og så får vi 2,4 millioner. Det var rett og slett fantastisk, og en sånn sum hadde vi aldri kunne drømt om. Vi har hatt årsbudsjett fra 600.000 til opp mot en million, sier Bjørn Kjensli som gikk av som leder i Folkeaksjonen og overlot vervet til Bente Lorentzen fra Henningsvær. (ANB)

Les hele saken i Lofotposten

Annonse

Flere saker

Annonse