JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ikke noe lønn, ikke noe Saab

IF Metall står klare til å begjære Saab konkurs om lønningene igjen uteblir.

IF Metall har allerede en gang begjært den svenske bilprodusenten for konkurs.

Også denne gangen er mangel på utbetalt lønn som vil være grunnen for konkurssøknad.

Saab har slitt voldsomt siden finanskrisen. I 2010 overtok nederlandske Spyker, nå Swedish Automobile. I oktober i år inngikk selskapet en avtale med et kinesisk selskap om et salg på 100 millioner Euro.

Med det så selskapet ut til å være reddet igjen. Men salgsprosessen er krevende, og nå vil ikke GM (General Motors) selge sine lisenser til kineserne.

Denne uken skal Saab betale ut omtrent 100 millioner svenske kroner i lønn. Om dette ikke skjer, må arbeidstakerne og IF Metall sende purring til Saab. Om lønna da ikke kommer i løpet av en uke, har IF Metall tre uker på seg til å begjære konkurs om de ansatte skal falle innenfor den statlige lønnsgarantiordningen.

– Kommer ikke lønna kommer vi til å be oppbyggingen av Saab stoppe, samtidig som vi leverer inn en konkursbegjæring, sier Darko Davidovic i IF Metall til Dagens Industri.

Annonse
Annonse