JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Varsler nye demonstrasjoner

Egyptiske aktivister ber folk om å møte opp til nye demonstrasjoner på Tahrir-plassen i Kairo tirsdag.

Samtidig innkaller militærrådet til krisesamtaler om uroen i landet.

Siden lørdag er minst 33 mennesker drept i nye uroligheter i Egypt, og natt til tirsdag var om lag 20.000 demonstranter fortsatt på plass på Tahrir-plassen for å protestere mot militærrådet som har hatt makten i landet siden opprøret i vinter.

«Folket krever marskalkens fall» ropte demonstranter på plassen, med henvisning til militærrådets leder, feltmarskalk Mohamed Hussein Tantawi. Han var forsvarsminister i to tiår under tidligere president Hosni Mubarak.

Den nye uroen i Egypt har skapt usikkerhet om valget som skal holdes i neste uke. USA og EU har begge advart Egypt mot å la uroen komme i veien for valget.

Den egyptiske overgangsregjeringen innleverte søndag sin avskjedssøknad som følge av uroen i landet, men det er foreløpig uklart om militærrådet vil godta den.

Militærrådet har nå bedt om ro og innkalt til krisesamtaler med ulike politiske grupperinger for å forsøke å avspenne situasjonen. Representanter fra Det muslimske brorskapets politiske fløy bekreftet tirsdag at de vil møte militærledelsen for å forsøke å få slutt på uroen. (ANB-NTB-Reuters)

Annonse
Annonse