JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rammet av ny sex-sak

En lokalpolitiker fra Frp har anmeldt en partikollega på Stortinget for voldtekt og seksuell trakassering,

Det er en kvinnelig bystyrerepresentant fra Kristiansand Frp som har anmeldt en mannlig partikollega og stortingsrepresentant fra Vest-Agder for voldtekt og sextrakassering.

Mannen avviser påstandene.

Frp opplyser til NTB at den anmeldte politikeren har søkt om og fått innvilget permisjon. Nestleder i Frp, Per Arne Olsen, viser til at partiet har håndtert saken etter partiets interne retningslinjer.

– Saken er behandlet i vårt organisasjonsutvalg, og i slike saker gjør vi alltid oppmerksom på at personer som mener det har skjedd noe ulovlig, bør anmelde forholdet til politiet. Saken ligger nå hos politiet, og den anmeldte har selv trukket seg fra tillitsverv i partiet til politiet har vurdert fakta i saken, i tråd med vårt regelverk, sier han.

– Les også: Forsvarer bruk av skjult kamera

Kvinnen viser i sin anmeldelse til tre episoder i 2008 og 2009, to på Farsund fjordhotell og den tredje under partiets landsmøte i mai 2009.

– Jeg har kun ønsket å legge det jeg opplevde bak meg, ikke minst for å skjerme partiet og meg selv. Lenge lå det an til at han ville erkjenne og ta ansvar. Når det ikke skjer, er jeg nødt til å gå hele veien, sier kvinnen til Fædrelandsvennen.

Kvinnen hevder i anmeldelsen at stortingspolitikeren hadde sex med henne mens hun var i en tilstand der hun ikke kunne motsette seg dette.

– Les også: Hagen mot Frp

Ifølge avisa har han per e-post erkjent overfor henne at han har oppført seg skammelig, og at dette ikke skulle skje igjen. Han skal også ha tilbudt kvinnen erstatning på 62.500 kroner, men disse skulle ifølge henne trekkes tilbake dersom saken kom ut i mediene.

– Da skjønte jeg at jeg skulle betales til taushet, ikke få erstatning for tort og svie. Og jeg kan ikke gå med på dette. Det har vært så mye rykter og motgang i partiet. Jeg kan ikke si fra meg retten til å forsvare meg og forklare sannheten, sier den mangeårige bystyrerepresentanten.

Kvinnen har i eget brev orientert Fremskrittspartiet sentralt om saken, men hun føler at hun har fått lite støtte.

– Jeg fikk beskjed om at jeg kunne anmelde, men ingen støtte eller oppfølging. Jeg hørte om møter de hadde om saken, men fikk aldri beskjed, referat eller mulighet til å forklare meg. Tvert imot fikk jeg følelsen av at jeg var problemet - siden jeg ikke la saken død, sier hun til Fædrelandsvennen.

– Les også: Betalte 1.600 kr for sex

Mannen kaller kvinnens påstander om voldtekt og sextrakassering for grunnløse, og mener ifølge sin advokat Andreas Bjørn Salvesen at hun er ute etter penger.

– Vi snakker om en sjikanøs pengeutpressingssak, hvor hun ønsker store pengesummer for å ikke sverte min klient, sier Salvesen, som selv er Frp-politiker i Farsund. Han mener det ikke er tilfeldig at kvinnen begynte å snakke om økonomisk erstatning i mars i år. To dager før skrev avisene om at stortingsrepresentanten vant 7,7 millioner kroner i lotto.

Ifølge etterforskningsleder Jan Nesland skal politiet nå bruke noe tid på å gjennomgå de tre forholdene som er anmeldt og dokumentasjonen som er oversendt. Deretter vil politiet avgjøre om saken skal etterforskes. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse