JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Hvorfor i huleste gjør han dette nå, midt i valgkampen?

– Da jeg så oppslaget om 6-timersdagen, ble jeg mektig provosert, sier Kjellfrid T. Blakstad, medlem av Fagforbundets arbeidsutvalg.

vegard.velle@fagforbundet.no

For noen dager siden gikk Arbeiderpartiets partisekretær, Raymond Johansen, ut i Aftenposten og erklærte at kampen for 6-timersdagen var over. Han måtte være ærlig, sa han.

Sykefraværet gikk ned

– Sekstimersprosjektet har hatt en virkelig effekt for sliterne, renholdere, trafikkbetjenter og hjemmehjelpere, forteller Blakstad.

Evalueringen viser at i bedrifter med sekstimersdag gikk færre av med AFP, korttidssykefraværet gikk ned, arbeidstakerne ønsket å gå på jobb og fikk et bedre liv.

Produksjonen gikk opp

– Artikkelen i Aftenposten fokuserte på at vi trenger flere hender. Men det er jo et argument for sekstimersdagen. Flere får hele stillinger. Og skal du rekruttere flere til omsorgsyrker, hvorfor ikke bruke dette som et argument?

På Tine i Heimdal var resultatene med kortere arbeidsdag så positive at de innførte sekstimersdagen permanent. Produksjonen gikk opp, sykefraværet ned. Folk trives bedre.

Unødvendig

– Jeg skjønner ikke hvorfor i huleste han gjør dette nå, midt i valgkampen. Det er fullstendig unødvendig. Både LO og Fagforbundet er klare på at vi fortsetter med forsøksprosjekter knyttet til sekstimersdagen, insisterer Blakstad.

Fagforbundets medlemmer som har deltatt i forsøkene med sekstimersdagen, er svært positive. Og opptatt av at prosjektet må vare lenger.

Annonse
Annonse