JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ap: Arbeid til alle

Arbeiderpartiet ønsker færre midlertidige ansatte og flere i heltidsjobb. Men arbeid til alle er viktigst.

vegard.velle@fagforbundet.no

– Arbeid til alle er for oss det aller viktigste. Det gjennomsyrer alt vi driver med, hele vår politikk. Norge er det eneste landet i Europa der finanskrisen ikke er på toppen av dagsorden. Det er fordi vi har lykkes med å holde arbeidsløsheten nede, mener partisekretær Raymond Johansen, i Arbeiderpartiet.

Her er hans og Arbeiderpartiets svar på fem viktige arbeidslivsspørsmål.

Heltid/deltid:

– Vi ønsker at færre skal jobbe ufrivillig deltid. Og vi ønsker en fortrinnsrett for deltidsansatte til å få utvidet stillingen ved økt behov for personell. Om nødvendig må vi gjennomføre lovendringer for å styrke arbeidstakeres rett til heltid.

Midlertidige ansettelser:

– Målet er å få ned antallet midlertidige ansettelser. Vi ønsker å pålegge arbeidsgiveren en plikt til å diskutere dette. Arbeidsmiljøloven må følges opp langt mer konkret enn det vi har klart til nå. Der er det mye å gå på. Kanskje må vi styrke arbeidsmiljølovgivningen.

Likelønnspott:

– En pott kan sikkert være et egnet virkemiddel. Men vi ser dette i et bredere perspektiv. Det handler om å trekke opp de lavlønte, ikke bare kvinner med høyere utdannelse. Det er en viss fare i at likelønnspotten bare kommer disse til gode.

Privatisering/konkurranseutsetting:

– Vi sier veldig klart nei til privatisering og kommersialisering av grunnleggende velferdstjenester. Da tenker jeg på helse og utdanning. Vi er veldig redd for å sette bestemor ut på anbud og skape fiktive markeder.

Framtidas uførepensjon:

– Her kan jeg ikke svare på stående fot.

Annonse

Flere saker

Annonse