JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– LO trenger hjelp til integrering

Roar Flåthen mener fagbevegelsen, i likhet med andre deler av samfunnet, trenger hjelp. Hjelpen mener LO-lederen ligger i en sterk offentlig debatt.

simen@lomedia.no

morten.hansen@lomedia.no

– Vi er nødt til å ha drahjelp. Vi må ha en verdidebatt i det offentlige rom. Og debatten må starte allerede i skolen. Den beste måten å løseframtidens integreringsutfordringer, er å ta debatten nå, sier Flåthen.

Han poengterer at LO bruker ressurser på dette arbeidet. Og at de det går framover.

– Det er et arbeid som er nitidig og systematisk, men det gir resultater, sier Flåthen.

Ønsker verdidebatt

Kartellkonferansen ble innledet 22. juli, nøyaktig fire måneder etter sommerens terrorangrep. .

– Vi i LO har sagt at vi er nødt til å få en debatt om verdiene i det norske samfunnet som er mer systematisk, sier LO-lederen.

Han mener holdnings- og verdidebatten må inkludere de yngste av oss.

– Dette må inn i skolen. Dekker læreplaner og pensumbøker dette godt nok? Vi er nødt til å ta dette for å hindre at det skjer igjen, fastslår han.

Flåthen tror også avtalen om inkluderende arbeidsliv kan være en nøkkel.

– Vi har satt fokus på integrering i arbeidet vårt. Blant annet ser vi på IA-avtalen som en viktig del av løsningen, sier Flåthen.

Annonse
Annonse