JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bedring på Jærbanen

Mindre trakassering og fyll. Tiltakene på Jærbanen virker. – En gledelig framgang, sier strekningsleder Dag Brekkan.

oystein@lomedia.no

NSB, politiet og kommunene Time og Hå har oppsummert årets første sju måneder.

– Tallene viser at antallet uønskede hendelser er redusert med 53 prosent i forhold til samme periode i 2008, forteller Brekkan.

Rapportene registrerer fyll, slåssing, trakassering av personalet og tilgrising.

I fjor ble det meldt om 833 slike hendelser fra januar til utgangen av juli. I år er tallet 388. I 2008 ble også fem voldsepisoder mot konduktørene meldt til politiet. Hittil i år er dette tallet null.

– Jeg vil skryte litt av ungdommen. Dette viser at de har tatt alvoret inn over seg, sier strekningslederen.

Hå og Time betaler 7000 kroner måneden hver for å ha vektere på Bryne stasjon lørdagskveldene. Ingen slipper opp på perrongen før de har kjøpt billett.

– Vi holder ungdommene tilbake til de har betalt. Begge kommunene er med på spleiselaget videre, i første omgang ut året. Så blir det et nytt møte i januar for å diskutere hva vi gjør neste år, sier Dag Brekkan.

I tillegg betaler NSB for vektere om bord på sene avganger, og i løpet av høsten kommer de første settene med kameraovervåkning.

Leder i Stavanger konduktørforening, Raymond Moldekleiv Vasstveit, er fornøyd med utviklingen. Det er merkbart roligere på kveldsavgangene, selv om en og annen fortsatt er stor i kjeften etter å ha fått i seg alkohol.

– Tiltakene på Bryne stasjon er det som virker best. Den har vært bøygen, fordi folk stimlet sammen på plattformen. Da blir det knuffing. Nå må alle betale før de slipper opp, sier Raymond Moldekleiv Vasstveit.

Annonse
Annonse