JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forsvarer skattekutt

Høyres Gunnar Gundersen vil ikke være med på at det er umoderne med skattelettelser, slik Arbeiderpartiets Torgeir Micaelsen hevder.

– Høyres skattekutt er målrettet mot å øke tilgangen på arbeidskraft, trygge norske arbeidsplasser og styrke det private eierskap i Norge. Vi tror det er en forutsetning for et vekstkraftig Norge. Det forundrer oss at Micaelsen mener det er umoderne, sier stortingsrepresentant Gunnar Gundersen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Lederen av Stortingets finanskomité, Torgeir Micaelsen, mener at skattekutt er utdatert og umoderne.

– Høyre og Frp går i stikk motsatt retning enn resten av Europa, sier Micaelsen.

Stat med penger

– Det er nesten ikke til å tro. Micaelsen mener åpenbart at utfordringene mange land i Europa nå sliter med, skal være en rettesnor for hvilken skattepolitikk Norge skal føre, sier Gundersen og spør om Micaelsen ikke har fått med seg at utfordringene i Norge er helt annerledes enn i Europa.

– Les også: Tok et oppgjør med Høyre

– Norge har sterke statlige finanser. Vår utfordring er at privat sektor er svak og har liten finansiell styrke. Dette er det motsatte av resten av Europa, sier Gundersen.

Skattemoral

– Norge har høy skattemoral og et skattesystem som har relativt høy legitimitet. Utfordringen i mange av de landene som nå har utfordringer, er den motsatte, sier Gundersen.

– Micaelsen bør derfor legge av seg AUF-retorikken og svare på hvorfor det i Norges situasjon er fornuftig å ilegge norsk kapital en særskatt som straffer norsk eierskap og innovasjons- og nyskapingsevnen i norske bedrifter, sier Høyres skattepolitiske talsmann. (ANB)

Annonse
Annonse