JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bekymret for asylbarna

Barneombudet er urolig for om Norge kan garantere for de 90 afghanske flyktningbarna.

Norge og Afghanistan ble onsdag enige om bygging av et mottakssenter som skal ta imot mindreårige asylsøkere uten rett til opphold i Norge.

– Les også: Nær returavtale av asylbarn

– Vi vet svært lite om hva dette tilbudet vil inneholde. Det skaper usikkerhet om barna er godt nok ivaretatt når Justisdepartementet ikke har en åpenhet eller ber om innspill underveis i planleggingen, sier barneombud Reidar Hjermann.

Både FN og Barneombudet er bekymret for om Norge kan garantere for barnas sikkerhet. Også Redd Barna har uttalt seg kritisk til planene.

Barneombudet mener at til tross for at norske myndigheter stiller med økonomiske midler for å opprette et omsorgs- og utdanningstilbud til dem som returneres, vil det fulle ansvaret for barnas trygghet og utvikling ligge hos de afghanske myndighetene.

– Les også: – Svikter asylbarna

– Vi snakker om å sende barn til et land i stor krise. Norske myndigheter skal være sikre på at de velger den beste løsningen før de plasserer disse barna i Afghanistan. Dette handler om Norges forpliktelser etter barnekonvensjonen. Jeg er usikker på om regjeringen har gjort de nødvendige vurderingene av sitt ansvar, sier Hjermann. (ANB–NTB)

Annonse
Annonse