JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Til frontalangrep på AUF-Eskil

Frp-leder Siv Jensen mener AUF-lederen forsøker å tvinge politiske motstandere til taushet med uverdige påstander og hatske utspill.

I et svært skarpt blogginnlegg beskyldes Pedersen for å forsøke å tvinge politiske motstandere til taushet med uverdige påstander og hatske utspill.

- I flere medier har Ap-politikeren nærmest drevet politisk klappjakt på navngitte politiske motstandere for deres bidrag i blant annet innvandringsdebatten. Det kan virke som om Pedersen forsøker å skremme folk fra å delta i en demokratisk og fri debatt, skriver Frp-lederen i innlegget som ble postet under finansdebatten på Stortinget torsdag kveld.

– Les også: Ap godtok beklagelse

Jensen er opprørt over at AUFs leder etter hennes mening antyder at Frp har et medansvar for terroren 22. juli og ideologien som er lagt til grunn for handlingene.

- Pedersens hatske utspill samt hans antydninger om å begrense ytringsfriheten er mildt sagt overraskende og lite verdig fra en framstående tillitsmann i Arbeiderpartiet, fortsetter Jensen, som legger til at hun finner det gledelig at statsminister Jens Stoltenberg ikke synes å støtte AUF-lederens linje.

Bare timer i forveien framførte Jensen en forhåndsvarslet, men ganske knapp unnskyldning for uttalelsene Per Sandberg kom med i Stortinget onsdag.

- I går falt det en uheldig uttalelse i Stortinget. Det er en uttalelse som Fremskrittspartiet har beklaget både skriftlig og muntlig, sa Jensen, som understreket at bakgrunnen for replikkvekslingen var kritikk av hennes parti.

- Det ble trukket en sammenheng mellom handlingene 22. juli, norsk asyl- og innvandringspolitikk og Fremskrittspartiet. Det er ikke en kobling Fremskrittspartiet kan leve med, sa Frp-lederen.

– Les også: Beklager i brev til Ap

- Vi har aldri holdt Frp medansvarlig for handlingene 22. juli. Det understreker også Eskil Pedersen. Samtidig vil jeg kvittere ut Siv Jensen sin beklagelse. Den aksepterer jeg på vegne av Arbeiderpartiet, sa Arbeiderpartiets parlamentariske leder Helga Pedersen i sin replikk.

I etterkant bemerket mange rødgrønne politikere at Jensens unnskyldning var av det lite rause slaget. SVs Bård Vegar Solhjell viste til Jon Risdals bok «Unnskyld» og satte spørsmålstegn ved hva han egentlig hadde hørt.

- Men jeg ønsker å gi Jensen muligheten til å bekrefte at hun gjør det på en raus måte med anger og lovnad om at det ikke skal skje igjen, sa Solhjell, uten at Jensen benyttet muligheten.

KrF-leder Knut Arild Hareide synes heller ikke Jensen framsto spesielt ydmyk i stortingssalen torsdag.

- Frp er like gode på beklagelser som de er på bistandspolitikk, og du vet hva vi synes om Frps bistandspolitikk, sier han til Aftenposten.no.

– Les også: – Utrolig uverdige uttalelser

Fremskrittspartiets leder sendte onsdag en skriftlig beklagelse til Aps stortingsgruppe, og parlamentarisk leder Helga Pedersen sier til NTB torsdag kveld at hun anser seg ferdig med saken.

- Men jeg forstår at mange lurer på om det egentlig var en unnskyldning de hørte, sier hun. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse